KOSGEB Haftasonları da Mesai Yapacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİ’lere sunulan 20 bin ila 50 bin Türk Lirası aralığındaki sıfır faizli kredi için, erişim sorununun ortadan kaldırılması amacı ile hafta sonu mesaisi yapılacağını aktardı.

Üst limiti 50 bin Türk Lirası olan sıfır faizli işletme kredisi, Türkiye genelinde toplamda 460 bin’den fazla vatandaşa verilmesinin önü açılmıştı. Türkiye’nin ekonomisine bir canlandırma yapılması amacıyla ortaya atılan sıfır faizli kredi ise bir çok banka tarafından vatandaşlara verilmeyerek, önemli bir sorunu beraberinde getirmiş oldu.

Bankalara üçüncü defa çağrı yapan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, kredi işlemlerinin KOBİ’ler için kolaylaştırılması konusunda resmi yazı ile tekrar çağrıda bulundu. Süreçlerin KOSGEB ile alakalı olan cephesinde herhangi bir problem yaşanmaması adına KOSGEB Müdürlüklerine ek personel temin edildiğini aktaran Biçer, aynı zamanda hafta sonu mesaisi ile de KOBİ’lerin faizsiz krediden faydalanmalarının önünün açıldığını belirtti.

Kredinin Onayı Artık Tek Aşama

KOBİ’lerin üst limiti 50 bin Türk Lirası olan faizsiz krediye erişiminin kolaylaşması için bir seferberlik durumu söz konusu olduğunu belirten KOSGEB Başkanı Recep Biçer, haftasonu yapılacak mesai ile bir çok KOBİ’nin daha kredisine erişebileceğini aktardı.

Kredi onay süreci için önemli çalışmalar yaptıklarını da belirten Biçer, 2 aşamada olan onay sisteminin de tek aşamaya düşürüldüğünü, bu sayede sürecin daha da hızlanacağını aktardı.

„KOBİ’ler Eksiklerini Gidersin“

Sıfır faizli ve üst limiti 50 bin Türk Lirası olan kredi için KOBİ’lerin beyannemelerini doldurmaları ve doldurdukları beyanneme evraklarını KOSGEB Müdürlüklerine teslim etmiş olmaları gerektiğini hatırlatan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOBİ’lerin evraklarını eksiksiz bir şekilde doldurmaları, kredi temin sürecinde önemli bir hızlandırma yaratacağını belirtti.