Kozmetik Sektörü 2018’e Damgasını Vuracak!

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Pura tarafından yapılan açıklamada, sektör için gelecek yıl çift haneli büyümelerin beklendiğini ifade etti.

2017 yılının kozmetik sektörü için oldukça zorlu geçtiğini dile getiren Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Pura, 2016 yılı sonunda kredi kartlarından yapılan taksitli alışverişe ilişkin düzenlemelerin kozmetik sektörünü önemli ölçüde etkilediğini, satışların büyük bir ölçüde düştüğünü, ortaya çıkan tablonun da 2017 yılında elde edilen ciroların dipte kalmasına sebep olduğunu ifade etti.

2017 yılında, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılan perakende satış hacim endeksi ve aylık değişim oranları çerçevesinde yüzde 10 düzeyinde bir büyüme elde edilmiş olacağının tahmin edildiğini ifade eden Pura, 2018 yılı için kozmetik sektörünün büyüme hızını yükselteceğini, sektöre verilebilecek küçük desteklerin de mevcut olumsuz etkileri dağıtabileceğini ifade etti. Beklenen desteklerin en önemlisinin kayıt dışı satışlar ile mücadele aşamasında verilecek destek olduğunu dile getiren Pura, 2008 yılından bu yana kayıt dışı satışlar konusunda önemli adımlar atılıp, büyük mesafeler kat edilse de, elde edilen bu başarının halen yeterli olmadığını, kayıt dışı ile mücadele aşamasında en önemli etkinin piyasa gözetim ve denetiminin yoğunlukla ve ilgili ortamlarda yapılması gerektiği olduğunu belirtti.

Konu hakkında değerlendirmelerini ileten Gratis Üst Yöneticisi Bahadır Özbek, bu yıl özellikle özel günlerde satışların önemli ölçüde arttığını ifade etti. Özbek, elde edilen büyüme rakamlarının 2016 rakamlarının altında kalmamasını beklediklerini, gelecek yıllarda da istikrarlı büyümenin sürmesini beklediklerini ifade etti.