Maliye Bakanı Ağbal, Vergiler Hakkında Açıklamada Bulundu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ın 95. Genel İdare Kurulu Toplantısı’na katılan Maliye Bakanı Ağbal, KDV konunu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Katıldığı toplantıda konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV Kanunu’na ilişkin son 1 yıllık süre zarfında şikayetlerin önemli ölçüde arttığına dikkat çekti. Köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayan Ağbal, Gelir Vergisi Kanunu çalışmasında önemli aşamalar katedildiğini aktardı.

Son 14 yıl içerisinde çok ciddi yatırımların yapıldığına dikkat çeken Ağbal, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınmasındaki ivmeyi artırmak amaçlı ciddi çalışmalara imza attıklarını hatırlattı.

Maliye politikalarını iki temel eksen üzerinden düşünmek gerektiğine dikkat çeken Ağbal, bu eksenlerden bir tanesinin ekonomik istikrar, diğerinin ise büyüme politikaları olduğunu hatırlattı. Ekonomik istikara verilen desteğin altını çizen Ağbal, büyüme politikalarına özellikle son dönem içerisinde ekonomi ve vergi politikası ile birlikte destek verildiğini hatırlatırken, bu çerçeveyi daha da genişletmek isteğinde olduklarına dikkat çekti.

KDV Kanunu’nda Değişiklikler Yapılacak

Katma Değer Vergisi Kanunu’nda son 1 yıl içerisinde önemli ölçüde gelen şikayetlerin arttığını söyleyen Ağbal, bu kanun kapsamında önemli değişiklikler yapılması gerektiğine dikkat çekti. KDV’den herkesin şikayetçi olduğunu ve memnun olan kimsenin olmadığının farkında olduklarına dikkat çeken Ağbal, 32 yıllık uygulama süresi sonrasında KDV uygulamalarının tekrar masaya yatırılması gerektiğine dikkat çekti.