Mart Ayına Dair Sanayi Üretim Verilerinde Artış!

Mart ayına dair açıklanan yeni raporda, bahsi geçen dönem içerisinde sanayi üretiminin yüzde 2,8’lik bir artış yaşandığı belirtildi.

Beyaz eşya sektöründe uygulanan vergi indirimleri ve otomotiv sektöründe uygulanan ÖTV indirimleri ile birlikte enerji üretiminin de katkısı hesaba katıldığında Mart ayı içerisinde 2016 yılının Mart ayına göre yüzde 2,8’lik bir oranda, ilk çeyrekte ise 2016 yılının ilk çeyreğine oranla yüzde 1,8’lik bir artış yaşandığı ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere bakıldığında sanayi üretimi, 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,7 oranında artış yaşamasına rağmen, bu yılın Şubay ayı içerisinde yüzde 1,7 oranında daralma yaşamıştı. 

Hem mevsim, hem de takvim etkilerini arındırarak hazırlanan raporlara göz atıldığında 2017 yılının Mart ayı içerisinde, Şubat ayına oranla yüzde 1,3 oranında, ilk çeyrekte ise yüzde 1,4 oranında artış yaşandığı belirtildi. Sadece takvim etkisinden arındırılmış olan sanayi üretim endeksinde ise Mart ayına bakıldığında, 2016 yılının Mart ayına oranla yüzde 2,8’lik bir artış yaşanırken, ilk çeyrek içerisindeki artış yüzde 2,2 olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Beyaz eşya sektöründe yapılan ÖTV indiriminin 30 Eylül’e kadar uzatılması ile birlikte sanayi üretimi sektörüdne artışın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.