Merakla Beklenen KDV Açıklaması Ağbal’dan Geldi!

Uzun zamandır Maliye Bakanlığı’nın gündeminde olduğu bilinen KDV oranları ve uygulaması hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan açıklama geldi. Ağbal, basın muhabirlerine yaptığı açıklamada KDV oranlarında indirime gidilmesi konusunun henüz düşünülmediğini, gündemlerinde sadeleştirme çalışmasının yapılabilmesi olduğunu ifade etti.

Ekonomi alanında önemli açıklamalar yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV konusunda da merakla beklenen konulara açıklık getirdi. KDV oranları için herhangi bir indirim uygulaması yapılmayacağını belirten Bakan Ağbal, önümüzdeki süreç içerisinde KDV oranları için bir sadeleştirme çalışmasının olduğunu, farklı KDV oranlarının kaldırılacağını ifade etti.

Ağbal’ın yaptığı açıklamada en çok sevinen taraf ise ihracatçılar oldu. Ağbal, önümüzdeki süreç içerisinde ihracattaki KDV yükünün kaldırılacağını açıkladı.

Türkiye’de uygulanan KDV’nin yüzde 18 oluşunun, diğer dünya ülkelerine oranla düşük kaldığını ifade eden Ağbal, oranda indirim yapmak yerine sadeleştirme çalışması gerçekleştirmeye karar verdiklerini açıkladı. KDV’yi yerli işletmeler için olumlu bir hale getirmek konusunda iddialı olduklarını aktaran Ağbal, konuşmasında memur maaşlarına yapılan zamlar hakkında da bilgi verdi.

Hükümetin enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam uygulaması yaptığını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında gerçekleştirilecek zamların hükümete maliyetinin 13 milyar Türk Lirası olacağını ifade etti.