Müezzinoğlu Tarafından Kıdem Tazminatı Hakkında Yeni Açıklama!

Çalışma Bakanı olan Mehmet Müezzinoğlu tarafından milyonlarca çalışanın beklemiş olduğu kıdem tazminatı hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Yapılmış olan kıdem tazminatı düzenlemesinin yarın hükümete sunulması planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Mehmet Müezzinoğlu, çalışanların merak içerisinde beklemiş oldukları kıdem tazminatı hakkında önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Müezzinoğlu yapmış olduğu duyurusunda, yapılmış olan düzenlemenin yarın hükümete sunulacağını belirterek, Türkiye’de şuan hali hazırda çalışanların sayısının yüzde 80’inin kıdem tazminatı hakkında sorun yaşadığını ve böyle bir yapının daha fazla devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kıdem tazminatının çalışanları n hakkı olduğunu, çalışanların korunması ve güvence altında olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca bu güvencenin de işverenin himayesinde olduğunu açıklayan Müezzinoğlu, en iyi işverenlerin zor duruma girmesi halinde bile olanın yine çalışanlara olduğunu ve bu mağduriyeti giderebilmek adına da bir fon oluşturacaklarını açıkladı. Böylelikle işverenlerin çalışanlarını hak etmiş olduğu parayı bu fona yatıracaklarını, şuan bu çalışmalarda yolun başında olunduğunu fakat ilgili bakanlıklar ile yapılan çalışmaların tamamlanmış olduğunu ve ayrıca hazırlanan bu düzenlemenin yarın hükümete sunulacağını açıklamalarına ekledi.

41 yıl öncesinde hazırlanmış olan iş kanununda bir fon kurulması önerisinin yer aldığını belirten Çalışma Bakanı, o zamanlar bu fonun kurulmadığını, şimdi ise çalışanın hakkını korumak için yapı oluşturulmak üzere çalışıldığını ve 2-3 ay içerisinde bunu başarmayı hedeflediklerini de ifade etti. fakat bu süre zarfı içerisinde gerçekleştirilemezse en fazla yıl sonuna aksayabileceğini de belirtti.

16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasında Evet oyu veren tüm halka teşekkür eden Müezzinoğlu, evet veren halk için ilerleyen dönemlerde iyi ki evet demeleri ve hayır diyenler için de ilerleyen dönelmede keşke evet deseydim diyebilmeleri adına dualar etti. Cumhurbaşkanının partisine dönebilmiş olmasının tarihi bir dönüşüm olduğunu da ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, bu değişim ve dönüşümün Türkiye için hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Ayrıca Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmalarında Türkiye’nin ekonomik durumuna da değinerek, son 4 yıldır ülkenin orta gelir tuzağına düşürülmeye çalışıldığını ve bu tuzağa düşmeden Türkiye’yi 2023 yılına ulaştırmaları gerektiğini dile getirdi.