Müjde! Beyaz Eşya ve Mobilyalar İçin ÖTV ve KDV İndirim Süresi Uzatıldı!

Hem beyaz eşya ürünlerinde, hem de mobilyalarda uygulanan KDV ve ÖTV indirimleri için süre uzatmaya gidildi. Yeni belirlenen sürede son tarih ise 30 Eylül 2017!

30 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek olan indirimde ÖTV’nin beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri ürünlerinde yüzde sıfır olarak kalmasına karar verildi. Aynı zamanda mobilya ürünlerinde KDV de yüzde 8 olarak 30 Eylül 2017 tarihine kadar indirimli olarak uygulanmaya devam edilecek.

Özellikle yeni evlenen çiftlerin ve evini yenilemek isteyen ailelerin oldukça memnun olduğu KDV ve ÖTV indirimi ile birlikte hem beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri sektöründe, hem de mobilya sektöründe önemli bir canlanma olmuş, hem satıcılar, hem de alıcılar uygulamadan oldukça memnun olmuştu.

Bakanlar Kurulu tarafından yeni alınan bir karar ile birlikte süre 30 Eylül 2017 tarihine kadar uzatıldı. Bakanlar Kurulu’nun konuya dair aldığı yeni karar da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde ÖTV’nin tamamen sıfırlanmış olması için son tarih 30 Nisan iken, aynı tarihe kadar mobilya ürünlerinde de KDV indirimiyle yüzde 8’e kadar düşürülmüştü. Bakanlar Kurulu tarafından alınan süre uzatma kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte yürülüğe girmiş olması, hem satıcıları, hem de alıcıları oldukça sevindirdi.

Klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, su ısıtıcısı, buzdolabı, derin dondurucu gibi tüm beyaz eşyaları kapsayan bu Özel Tüketim Vergisi indirimi 30 Eylül 2017 tarihine kadar sıfır oranında uygulanacak.