Rusya’dan Domatese Yeşil Işık

Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçev, gün içerisinde yaptığı açıklamalarda Türkiye’den domates alımı için kış aylarında yeşil ışık yakma ihtimallerinin olduğunu aktardı.

Kış aylarında domates üretimini seralarda dahi zor yetiştirdiklerini aktaran Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçev, kış aylarında Türkiye’den domates alımı için yeşil ışık yakmayı düşündüklerini ifade etti.

Vladivostok şehridne düzenlenen Doğu Ekonomik Forum toplantısında konuşma yapan Rus Tarım Bakanı Tkaçev, Türkiye’ye sıcak mesajlar verdi. Önümüzdeki hafta Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerin gözden geçirilmesi amacı ile bir araya gelineceğini ifade eden Bakan Tkaçev, domates krizi için de kısmı bir çözüm için çaba sarfettiklerini, kış ayları ile birlikte Türkiye’den belirli bir miktarda domates alımına başlayabileceklerini ifade etti.

Rusya üst düzey yönetiminin Türkiye ile eski ticari ilişkilere geri dönmeyi arzuladıklarını ifade eden Bakan Tkaçev, Türkiye’ye milyonlarca tonluk buğday, pirinç, bitkisel  yağ satışlarını yaptıklarını, buna karşın ‚domateslerinizi almıyoruz‘ demeyi uzun süre sürdüremeyeceklerini ifade etti.

Rusya Tarım Bakanı Tkaçev, yakın dönem içerisinde 3 yıllık süre zarfında Türkiye’den tek bir domatesin dahi alınmaması konusunda savunma yapan Rus bürokratlardan bir tanesi olarak tanınıyordu. Bakan Tkaçev tarafından domatese yeşil ışık yakılması, iki ülkenin sorunları artık geride bırakmak istediği ifade ediyor.