Sicil Affı Yürürlüğe Girdi! Sicil Affından Kimler Yararlanabilecek?

Ülkemizde on binlerce vatandaşın merakla beklediği sicil affı, Resmi Gazete’de yayınlanarak kesinleşti. Şimdi kafalardaki en büyük soru işareti ise sicil affından kimlerin faydalanabileceği. Kredi Haber ekibi olarak sicil affına dair detaylı bir rehber oluşturmak istedik. İşte sicil affına dair tüm detaylar!

Sicil affının geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayına alınması, vatandaşlarda derin bir rahatlama etkisi yarattı. Geciken ya da ödenemeyen kredi borçları yüzünden bankalarda sicili lekelenen ve hiçbir başvurusu olumlu sonuçlanmayan vatandaşlar, sicil affı sayesinde kara listeden kurtulabilecekler.

Türkiye’de hizmet veren tam 1 milyon 500 bin’den fazla işletme sahibinin faydalanabileceği sicil affından bankalara kredi veya kredi kartı sebebiyle borcu olan her vatandaş için umut kapısı oldu. 6 ay içerisinde ödemelerini yapılandırarak gerçekleştirmesi halinde, sicil affından faydalanabilecek olan vatandaşlar, sicil affının 30 Ocak 2017 tarihinde onaylanması ile birlikte rahat bir nefes aldı.

Sicil Affından Nasıl Faydalanılacak?

Sicil affından faydalanmak isteyen vatandaşlar, borçlarının bulunduğu bankalara müracaat ederek kredilerini 6 ay içerisinde tamamen ödemeleri ya da yapılandırarak taksitlerini düzenli bir şekilde ödemeleri halinde sicil affından faydalanarak kendilerini kara listeden çıkartabilecekler. Kredi türü ve miktarı önemli olmaksızın faydalanılabilecek olan sicil affı; bir çok vatandaş için umut ışığı doğurdu. Geçmiş dönemlerde yaşanmış olan ödememe/geç ödeme durumlarının görmezden gelinmesine imkân sağlayacak olan sicil affı yasa tasarısı TBMM’nin onayından geçtikten sonra Resmi Gazete’de de yayımlanarak kesinleşti.

Sicil Affından Kimler Faydalanabilecek?

Kredi kartı, kredi, senet ya da çek borçları sebebiyle Bankalar Birliği tarafından oluşturulmuş olan “kara liste”ye girmiş esnaflar, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren sicil affından faydalanabilecek. Borçların önümüzdeki 6 ay içerisinde tamamen ödenmesi ya da yapılandırılarak ödenmeye başlanması halinde yaklaşık 1 buçuk milyon esnafın sicil affından faydalanması bekleniliyor.

Borcunu Ödeyene Ekstra Fayda Var

Bankalara kredi, kredi kartı, çek ya da senet sebebiyle borcu olan ve borçlarını düzenli ya da hiç ödemediği için Bankalar Birliği’nin kara listesinde yer alan vatandaşlar; borçlarını ödemeleri halinde sicil affından çıkacakları gibi kredi notu da yükselmeye başlayacak. Normal şartlarda kara listeye girmiş kişiler için tekrar kredi çekmek oldukça zorlu bir süreç olurken, yapılan bu düzenleme ile birlikte vatandaşların bankalar ile olan ilişkisine kalıcı bir çözüm üretilmiş olması hedefleniyor.

Sicil affından faydalandıktan sonra farklı kredi kampanyaları hakkında bilgi almak için Krediler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.