TOKİ 3 Yılda 250 Bin Konut Yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TOKİ 2020 yılına kadar 250 bini aşkın konut inşa edecek. İnşa edilecek konutların yüzde 40’ı kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak.

TOKİ Başkanı Ergün Turan tarafından yapılan açıklamada; TOKİ’nin bugüne kadar 258 bin konutu kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yaparak sahiplerine teslim ettiği vurgulandı. 2020 yılına kadar TOKİ’nin 250 binden fazla konut yapacağına dikkat çeken Turan, bu konutların da 100 bininin kentsel dönüşüm uyarınca projelendirileceğini ifade etti.

Deprem Ülkesiyiz Kentsel Dönüşüm Zaruri!

Türkiye’de önümüzdeki 20 yıllık süreç dahilinde 5 milyonu aşkın sayıda konutun dönüşümünün sağlanmasının elzem olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu dönüşümün gerçekleştirilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve önemli fay hatlarının üzerinde bulunan Türkiye için “deprem ülkesi” tanımı yapılmasında bir sakınca bulunmadığını ifade eden Başkan Turan; TOKİ’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm uygulama alanlarının tayin edilmesinde, “Deprem Riski” faktörünün öncelikli ve belirleyici etkenlerden olduğunun altını çizdi.

17 Ağustos 1999 Marmara, 12 Kasım 1999 Düzce, 19 Mayıs 2011 Simav, 23 Ekim – 9 Kasım 2011 Van ve Erciş depremlerinin ülkemizin nasıl bir risk grubunda bulunduğunun göstergesi konumunda olduğunu belirten Başkan Turan; bahse konu olumsuz örneklerin kentsel dönüşüm çalışmalarımızda önceliğin deprem riskli bölgelere verilmesi gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm alanlarında inşa edilen konutların deprem yönetmeliğine uygun olarak yapımının tamamlandığını belirten Başkan Turan, devam eden projelerde de bu duruma hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak bütün projelerde deprem yönetmeliğine uygun hareket ettiklerini belirten Ergün Turan, ülkenin geleceğini ilgilendiren bu tür konularda dikkatsizliğe ve ihmale yer olmadığını vurguladı.