TÜİK Açıkladı! O İhracattan 898 Milyon Dolar Kazanıldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, bu yılın ocak ile ekim ayları arasında Türkiye’den yapılan çorak ihracatı 1,4 milyar adete tekabül etti. Çorap ihracatından elde edilen gelir ise 898,8 milyon dolar tekabül etti.

Bu yılın ocak ile ekim dönemleri arasında en çok çorak satışı yapılan ülkeler ise Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Hollanda ve İspanya oldu. Çorap ihracatından en fazla gelir elde edilen ülke Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallık’a yapılan çorap ihracatından elde edilen gelir 215,3 milyon dolara tekabül etti. Devamında ise Almanya 183,4 milyon dolar ile ikinci sırada, Fransa 95,2 milyon dolar ile üçüncü sırada, Hollanda 56,6 milyon dolar ile dördüncü sırada, İspanya ise 42,5 milyon dolar ile beşinci sırada yer aldı.

Uluslararası Ticaret Merkezi verilerine göre Türkiye, Çin’den sonra dünyanın en büyük 2.çorap ihracatçısı konumunda yer aldı. Ülkenin söz konusu süreçte ithal ettiği çorap sayısı ise 16,6 milyon olarak açıklandı. Söz konusu ürünlere yapılan ödeme ise 18,6 milyon dolara tekabül etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı İlker Öztaş, Türkiye’nin dünya çorap üretiminin yaklaşık olarak yüzde 9’unu gerçekleştirdiğini, Türk çorap sektörünün Avrupa’da önemli bir konumda bulunduğunu, sektörün Avrupa Birliği ülkelerindeki pazardaki payının yüzde 16 seviyesinin üzerinde olduğunu, İngiltere’de yüzde 32 Pazar payı ile Türkiye’nin 1. Sırada yer aldığını söyledi.