Türk Lirası Mevduatlarında Faiz Yükseliyor

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, mevduat faizlerinin rekabet sebebiyle değil, kredilerdeki hızlı artış sebebiyle yükselmeye başladığını aktardı. Yaşanan artış ile birlikte fonlanma ihtiyacının yüzde 14’e çıktığını ifade etti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, son zamanlarda yaşanan kredi büyümesinin hızlı yükselmesinin artık normalleşmeye döneceğini ön gördüklerini aktardı. Habertürk gazetesinde yayınlanan habere göre Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, Türk Lirası mevduatlarında kredilerdeki yükselme sebebiyle faizlerin yüzde 14 seviyesine ulaştığını belirtti.

Mevduat faizlerinde yaşanan yükselmesinin sebebi olarak kredilerde yaşanan hızlı yükselmenin olduğunu belirten Aydın, kredilerde yaşanan hızlı yükselme sebebiyle ortaya çıkan fonlanma ihtiyacının mevduat faizlerinin yukarı çıkmasına sebep olduğunu aktarırken, bu yükselişin bir rekabetten etkilenmediğinin altını çizdi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamada hem Kredi Garanti Fonu, hem de hükümet tarafından kredi desteleyen tedbirlerin devreye girmesi ile birlikte kredilerin miktarında ciddi bir artış yaşanarak 2017 yılının ilk çeyreğinin geride bırakılacağını ön görmüş, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 120 milyar Türk Lirası olan kredi tutarının, 2017 yılının ilk çeyreğinde 175 milyar Türk Lirası’na kadar yükseleceğini belirtmişti. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, aynı zamanda kredilerde 2017 yılının genelinde yüzde 15 oranında bir büyüme beklediklerini belirtmişti.