Türkiye’deki İki Büyük Holding Birleşme Kararı Aldı!

Türkiye’deki iki büyük holding olan Özilhan Sınai ve Anadolu Endüstri Holdingleri Yazıcıoğlu Holding ile birleşme kararı aldı. Birleşmenin gerçekleştirilmesinin ardından ise Yazıcıoğlu Holding’in yeni adı Anadolu Endüstri Holding olarak değişecek.

Türkiye’nin iki dev firması Yazıcıoğlu Holding ile Özilhan Sınai Yatırım (ÖSYAŞ) ve Anadolu Endüstri Holding (AEH) Yazıcıoğlu Holding çatısı altında toplanmak üzere anlaşma imzaladılar. Yapılan bu anlaşmanın ardından Yazıcıoğlu Holding Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP’a) bir açıklamada bulundu. şirket tarafından yapılan bu açıklamada söz konusu şirketlerin Yazıcıoğlu Holding bünyesinde bir araya gelecekği ve birleşmenin ardından holdingin yeni adının Anadolu Endüstri Holding olacağı belirtildi.

Yeni kurulacak olan bu Anadolu Endüstri Holding Yazıcılar Holding’in, Özilhan Sınai Yatırım ve Anadolu Endüstri Holding bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Grubu şirketlerinin paylarını da elde etmiş olacak. Ayrıca bunun yanı sıra Yazıcılar Holding ile beraber söz konusu olan iki şirketin hissedarı olduğu firmalar arasında Migros, Anadolu Isuzu, Anadolu Efes, Coca Cola ve Adel Kalemcilik gibi birçok ünlü firma da yer alıyor.

Bunların yanı sıra taraflar tarafından yapılan bir açıklamada ayrıca Özilhan Holding ve Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışma şirketleri yüzde 50’lilik hisselere sahip olacakları ayrı bir şirket kurulacağı da belirtildi. Söz konusu olan bu şirketin adının ise AG Sınai Yatırım ve Yönetim olacağı ve kurulan bu şirket ile yeni kurulacak diğer Anadolu Endüstri Holding’de yönetim kurulu tarafından yarısının belirtileceği adayların arasından B grubu hislerinin sahibi olacağı da ifade edildi.

Yazıcıoğlu Holding ise konu ile alakalı açıklamasında bahsi geçen şirketlerde zorunlu pay alım teklifi sorumluluğunu beklemediklerini, fakat son kararın ise SPK tarafından verileceğini belirtti. Sermaye Piyasaları Kurulu’na bu birleşme kararının Ağustos ayı içerisinde bildirileceği açıklanırken analistler ise konu hakkında söz konusu birleşmenin Yazıcıoğlu Holding açısından hisselerinde var olan iskontoyu düşürmesi sebebiyle negatif bir durum söz konusu olacağı tahmin ediliyor.