Yapılandırma Yapanlar Dikkat! Son Gün 2 Ekim!

SGK Borcu Yapılandırması yapanlar dikkat! Borçların ödenmesi için son tarih 2 Ekim 2017! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Nejat Deniz yaptığı açıklamada 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında borçlarını yapılandırarak peşin ödeme yöntemi tercihinde bulunduran vatandaşlar için son ödeme tarihi 2 Ekim 2017!

SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz tarafından yapılan açıklamada vatandaşların son ödeme tarihi olan 2 Ekim 2017 tarihine kadar borçlarını ödemeleri gerektiğini ifade etti. Deniz tarafından yazılı olarak yapılan açıklama 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’dan faydalanarak borçlarını peşin ödeme vaadi ile yapılandıran vatandaşların 5 Eylül 2017 tarihine kadar borçlarını kapatmaları gerekiyordu.

Hükümet tarafından yapılan düzenleme ile yaklaşık 1 aylık daha süre tanınan vatandaşların, peşin ödemeden son faydalanma fırsatı için 2 Ekim 2017 tarihine kadar borçlarını ödemeleri gerekiyor.

Yaptığı yazılı açıklamada kanundan faydalanarak borçlarını yapılandıran vatandaşların 2 Ekim 2017 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmemeleri halinde yapılandırmanın bozulacağını belirten Deniz, işverenlerin sahip olduğu borçlar için sıkı bir takip sürecinin de başlayacağını aktardı.

İcra takibine kadar ilerleyecek olan bu süreç için son fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Deniz, mağduriyet yaşanmaması adına 2 Ekim 2017 tarihine kadar peşin ödeme vaadi ile yapılandırma yapan borçlu vatandaşların ödemelerini gerçekleştirmelerini tavsiye etti.