1915 Çanakkale Köprüsü ile İstihdam Artacak, Batı Turizmi Canlanacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü bittiğinde yaklaşık olarak 4 bin kişiye iş kapısının açılacağını söyledi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. İhaleyi 2 Güney Koreli ve 2 Türk firma ile beraber kazandıklarını söyleyen Nihat Özdemir, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümünde köprünün temellerini atıklarını söyledi.

Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün turizm ve ekonomi kapsamında çok önemli olduğunu belirtti. Bir demiryolu ile bir karayolu olma üzere 2 adet denizin altından, Marmara Denizi’nin içinden de 3 köprü ile birlikte Avrupa ile Asya’yı birleştirdiklerini söyleyen Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de 6. proje olacağını söyledi. Nihat Özdemir, önceden gelen turistlerin ya da ithal malzemelerin İstanbul’a uğradığını ancak köprü sayesinde direkt olarak Çanakkale’ye gelebileceklerini söyledi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünyanın en uzun soluklu köprüsü olduğunu belirten Nihat Özdemir, 2023 metre uzunluğunda olduğunu belirtti.10,5 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde bitirmeyi planladıklarını söyleyen Özdemir, köprünün o bölgeye hareket kazandıracağını söyledi.

İstihdam Artacak!

Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü inşası sırasında pek çok kişiye istihdam olanağı sağlanacağını, bunun yaklaşık olarak 4 bin kişiye tekabül edeceğini söyledi. Özdemir, ülke ekonomisi ne kadar büyürse, köprüden geçen araç sayısında da o kadar artış meydana geleceğini söyledi.

Turizm Canlanacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, turizm için insanların hep güneylere gittiğini, batı turizmini çok kullanamadıklarını, köprü bittikten sonra batıya turizm yatırımlarının yapılacağını ve o bölgelerinde çok tercih edileceğini söyledi.